Pariziene cu mar

de - Andreea - in Dulciuri, 4 Aug 2013 | 8365 vizualizari

 

Abea ce le-am scos din cuptor...atit de bune,pufoase,parfumate....mai ales ca sunt cu mar :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1\2 cana zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • un varf sare
  • 3 mere
  • 1 ou
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mar:

Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit.

Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la dospit.

Framantam aluatul pana va deveni nelipicios.Lasam la dospit circa 1 ora sau pana isi va dubla volumul.

Merele se curata de coaja si se dau prin razatoare.Punem o tigaie cu putin ulei si calim merele adaugand zahar in functie de cat de dulci sunt merele.Cand s-au calit,inchidem focul si lasam sa se raceasca.

Aluatul il impartim in mai multe bile.Luam fiecare bila,o intindem cu ajutorul sucitorului.Jumatate din foaie o taiem fasii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.Pe mijloc punem mar. partea netaiata o asezam peste mar iar peste aceasta asezam partea taiata fasii ( vezi foto) :D

Asezam in tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam astfel circa 10-15 minute.

Le ungem cu ou batut subtiat cu putina apa si presaram zahar.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam pana ce se vor rumeni frumos.

Se scot,se lasa sa se raceasca si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mar" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plăcinte rapide cu urdă şi mărar